Patcheditor

?
 
Størrelse Moduler Forbindelser Eksport
patch

Hjælp og detaljer

Med denne patch editor kan man skabe notere de patches (indstillinger og forbindelser), som er blevet benyttet på en del af min modulare synthesizer.

Patch editoren fungerer i fire trin:

  1. I det første trin vælges størrelse. Man kam vælge en eller to rækker med moduler og man kan vælge alt fra 1 til 10 enheder i bredden (alle moduler er et helt antal enheder, typisk 1 eller 2, men der er også moduler med bredden 4 og 6 i mit system).
  2. I den andet trin vælges hvilke moduler der ingår i patchen. Man vælger fra en liste og kan fjerne det sidst tilføjede modul eller alle. Så snart et modul er tilføjet, kan man ændre indstillingerne for dett modul ved at klikke (trykke) på komponterne: Potentiometre (knobs), selectors, switches og LED knapper.
  3. I det tredje trin kan man forbinde input og outputs fra de forskellige moduler med hinanden. Man etablerer en forbindelse ved at klikke på et input og et output. Herved tegnes opkablingen. Man kan ændre farven af denne og også til en hvis grad kablets kurve, ved at trække i de runde markører (– kun en markør hvis kablet er kort). Er man tilfreds kan forbindelsen fastgøres og man kan skabe den næste forbindelse. Er man utilfreds, kan man slette forbindelsen. I dette trin kan man stadig ændre instillinger for modulernes komponenter.
  4. I det sidste (fjerde) trin eksporteres billedet i SVG eller PNG format. Højreklikker man på billedet, kan man gemme en kopi. PNG formattet har en dårligere opløsning end SVG formatet, der bevarer billedkvaliteten (idet det oprindelige brugermodificerbare billede er i SVG).

Hopper man et eller flere trin tilbage, vil alt data fra de senere trin slettes. Hvis man således hopper tilbage til trin 1, vil alle moduler og forbindelser slettes.